Το οινοποιείο Standish ιδρύθηκε το 1999 από τον Dan Standish. Ξεκίνησε εκείνη την εποχή με ένα μικρό, οικογενειακό αμπελώνα με Σιράζ περίπου εκατό ετών στην καρδιά της κοιλάδας Barossa, στην υποπεριοχή του Vine Vale. Είναι μέρος της έκτης γενιάς μεταναστών που εγκαταστάθηκαν εκεί το 1848. Στην καριέρα του, ο Dan Standish απέκτησε εμπειρία όχι μόνο στην πατρίδα του, αλλά και στην Καλιφόρνια, την Ισπανία και τη Γαλλία. Είναι παθιασμένος με τα υπέροχα κρασιά της κοιλάδας του Ροδανού.
Όλα τα κρασιά του αντικατοπτρίζουν εξαιρετικές προσωπικότητες. Ξεχωρίζουν για την πολυπλοκότητα, τη συγκέντρωση και την κομψότητά τους, και ποτέ για την πληθωρικότητα ή τη βαρύτητα, όπως μπορεί να πιστεύεται με μια πρώτη ματιά. Όλα προέρχονται από αυθεντικές ρίζες, που σημαίνει κυριολεκτικά μη εμβολιασμένα αμπέλια, καθώς αυτή η περιοχή ευτυχώς γλίτωσε από την παγκόσμια μάστιγα της φυλλοξήρας. Τα παλαιότερα, άνω των εκατό ετών, χρησιμοποιούνται για τα “Standish” και “Relic”. Όλοι οι αμπελώνες βρίσκονται στην κοιλάδα Barossa, εκτός από εκείνους του “Borne Bollene”, που προέρχονται από την κοιλάδα της Eden, δυτικά της Barossa.
Ο Dan Standish είναι υποστηρικτής της «χειροποίητης και φυσικής οινοποίησης» – μια πιο φυσική και παραδοσιακή τεχνική οινοποίησης που περιλαμβάνει ελάχιστη ή καθόλου παρέμβαση. Τα σταφύλια πατιόνται με τα πόδια και ζυμώνονται αυθόρμητα με τις δικές τους ζήμες σε ανοιχτά ξύλινα βαρέλια ζύμωσης. Οι παλιές πρέσες καλαθιού χρησιμοποιούνται για την εφαρμογή μιας απαλής πίεσης. Η ωρίμανση πραγματοποιείται σε χρησιμοποιημένα γαλλικά δρύινα βαρέλια.