Πριν από περίπου 20 χρόνια ο Αλέξανδρος Αβατάγγελος και ο Gerard Margeon είχαν ένα όραμα, να δημιουργήσουν το καλύτερο ελληνικό κρασί με γηγενείς ποικιλίες σε ένα μοναδικό περιβάλλον, στο νησί της Τήνου.
Με παραγωγή που ξεπερνά τις 20.000 φιάλες ετησίως τα κρασιά «Τηνιακοί Αμπελώνες» έχουν λάβει τον παγκόσμιο σεβασμό που τους αξίζει.
Η αρχική φύτευση του αμπελώνα έγινε το 2002 και η παραγωγή ξεκίνησε έξι χρόνια αργότερα.
Δύο χρόνια μετά την πρώτη εμφιάλωση τα κρασιά των «Τηνιακών Αμπελώνων», συμπεριλήφθηκαν στις λίστες των πασίγνωστων εστιατορίων του Alain Ducasse, γεγονός το οποίο ήρθε να αποδείξει τη μοναδικότητα και την υψηλή ποιότητα των κρασιών. Τα κρασιά Τ-οίνος προέρχονται από τέσσερις αμπελώνες συνολικής φυτεμένης έκτασης 13 εκταρίων, σε αμμώδες έδαφος με γρανιτένιο βράχο, που βρίσκεται στις παρυφές του χωριού Φαλατάδος, στο Στεγάστα και Ρασσώνα. Οι λευκές ποικιλίες σταφυλιού είναι η Μαλαγουζιά και το Ασύρτικο, ενώ οι ερυθρές είναι το Μαυροτράγανο και ο Αυγουστιάτης. Στόχος όλων των εμπλεκομένων στον Τ-οίνο είναι να εκφράζουν τη δυναμική κάθε ποικιλίας μέσα από το terroir με τον καλύτερο δυνατό τρόπο δίνοντας μεγάλη έμφαση στη φρεσκάδα τους, στα ορυκτά τους αρώματα και στην αντοχή στο χρόνο.