Η Pol Roger παράγει για περισσότερα από 160 χρόνια μερικές από τις καλύτερες σαμπάνιες στον κόσμο. Ιδρύθηκε το 1849 και είναι ένα από τα λίγα σπίτια Grande Marque Champagne που παραμένει οικογενειακή ιδιοκτησία. Η Pol Roger κατέχει σχεδόν το 55% των αμπελώνων που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή της σαμπάνιας, κάτι που είναι πραγματικά σπάνιο σε αυτήν την περιοχή των μεγάλων εταιρειών.Χρησιμοποιώντας αυστηρές προδιαγραφές, τα σταφύλια προέρχονται κυρίως από αμπελώνες 1er και Grand Cru που βαθμολογούνται κατά μέσο όρο 95 βαθμούς στο σύστημα βαθμολόγησης Échelle des Crus.
Πριν από την τελική ανάμειξη, κάθε παρτίδα παλαιώνεται μόνη της, χωρίζεται ανά χωριό, αμπελώνα, καλλιεργητή και ποικιλία σταφυλιών. Μόλις αναμειχθεί, κάθε μπουκάλι σαμπάνιας Pol Roger παλαιώνεται και γυρνούν με το χέρι στα κελάρια μήκους 4,66 μιλίων κάτω από το κάστρο Epernay, τα οποία είναι από τα πιο βαθιά (100 πόδια κάτω από το έδαφος) και τα πιο δροσερά (48°F) κελάρια σαμπάνιας. Τα βαθιά και δροσερά κελάρια παρέχουν τέλειες συνθήκες για το “prise de mousse” και για τη μακροχρόνια παλαίωση της σαμπάνιας τους στο μπουκάλι. Στην πραγματικότητα, όλες οι σαμπάνιες τους παλαιώνουν περισσότερο από τον προαπαιτούμενο χρόνο, επειδή προσθέτει περισσότερη πολυπλοκότητα και λεπτές φυσαλίδες σε κάθε μπουκάλι. Στην πραγματικότητα, κάθε μπουκάλι σαμπάνιας Cuvée είναι χειροποίητο. Το 100% της σαμπάνιας Pol Roger παράγεται στο οινοποιείο της, τίποτα δεν ανατίθεται σε εξωτερικούς συνεργάτες. Ελεγχόμενες εξ ολοκλήρου διαδικασίες από αμπέλι σε μπουκάλι, οι σαμπάνιες Pol Roger είναι το πάντρεμα δύναμης και κομψότητας.
«Η Pol Roger είναι η σαμπάνια των κυρίων», όπως έγραψε ο Jean-Paul Kauffman στο Voyage en Champagne, προσθέτοντας, «Δεν προκαλεί έκπληξη, επομένως, ότι ο Sir Winston Churchill, ακόμη και η Βρετανική βασιλική οικογένεια, την είχαν κάνει την αγαπημένη τους με τα χρόνια. Αυτή η φινέτσα αντικατοπτρίζει έναν ολόκληρο τρόπο ζωής. Είναι επίσης πηγή άπειρης ευχαρίστησης. Η σαμπάνια Pol Roger Champagne έχει ψυχή, που δημιουργήθηκε από την ένωση του πνεύματος μιας οικογένειας και του χαρακτήρα ενός αμπελώνα».