Από το 1998, το Domaine Bernard-Bonin διοικείται επιτυχώς από τον Nicolas Bernard και τη Véronique Bonin, κόρη της γνωστής οικογένειας Michelot.
Η πλειοψηφία των αμπελιών από το ομώνυμο κτήμα, βρίσκονται στο Meursault. Τα υπόλοιπα στο Puligny-Montrachet. Στο Meursault υπάρχουν διάφοροι αμπελώνες με ονομασίες ανά περιοχή (προέλευσης), όπως Clos du Cromin, Les Tillets και Limozin. Σε επίπεδο premier cru συναντάμε το Genevrières και το Charmes-Dessus από το Meursault και La Garenne και Les Folatières από το Puligny-Montrachet.
Το κτήμα ακολουθεί διαχρονικές αμπελουργικές παραδόσεις: τρύγος με το χέρι, σεβασμός στις φάσεις του φεγγαριού και ελάχιστη παρέμβαση στο κελάρι. Κάθε κρασί εκφράζει μια προσωπικότητα που προέρχεται από το terroir του, ενώ ο χαρακτήρας του διαμορφώνεται από τις κλιματικές διακυμάνσεις της χρονιάς, με τους premier cru αμπελώνες, να τρυγούνται τελευταίοι.
Η φιλοσοφία τους είναι να είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στη φυσική καλλιέργεια : Το «lute raisonee» (το απολύτως απαραίτητο) σε συνδυασμό με τη βιολογική οινοκαλλιέργεια. Χρησιμοποιούν ελάχιστα θειώδη, αλλά όχι χαλκό λόγω των μακροπρόθεσμων επιπτώσεών του στην υγεία του εδάφους.