Διαδεχόμενος τον παππού του, Camille David, ο Benoit Ente έχει ένα μικρό κτήμα (6 εκτάρια συνολικά) που περιλαμβάνει δύο Premiers Crus: το Folatières “En la Richarde” και το “Clos de la Truffière”, δύο village crus: Puligny-Montrachet και Chassagne-Montrachet και δύο βασικά κρασιά τα Bourgogne Chardonnay και Bourgogne Aligoté, αργότερα προσέθεσε και το Bourgogne Pinot Noir.
Ένα μέρος των αμπελώνων του Benoit Ente φυτεύτηκε από τον παππού του τη δεκαετία του 1950, κάτι που επέτρεψε στον Benoit να επωφεληθεί από τα σταφύλια από παλιά αμπέλια. Μερικοί αμπελώνες είναι νεότεροι και φυτεύτηκαν από τον ίδιο τον Benoit τη δεκαετία του 1990 και του 2000. Ο Benoite Ente έχει κάνει επίσης μεγάλες επενδύσεις στα κελάρια του που τον βοήθησαν να αποκτήσει μεγαλύτερη ακρίβεια και να ανεβάσει ποιοτικά την οινοποίηση των κρασιών του.
Ο Benoit πιστεύει στη βιώσιμη αμπελοκαλλιέργεια, καθώς διατηρεί τα εδάφη του χωρίς τη χρήση χημικών ζιζανιοκτόνων ή λιπασμάτων.
Η ημερομηνία τρύγου προσδιορίζεται με ακρίβεια και το μάζεμα των σταφυλιών γίνεται αποκλειστικά με το χέρι, ενώ τα σταφύλια μαζεύονται σε μικρά καλάθια.
Ο Benoit και ο αδερφός του Arnaud είναι διάσημοι στη Βουργουνδία (και στον κόσμο) για μια πρώιμη αρχή όσον αφορά τη συγκομιδή. Είναι απλώς επειδή πρώτον, τα σταφύλια τους είναι ώριμα αρκετά και δεύτερον, επειδή θέλουν να διατηρήσουν την οξύτητα αλλά και τη φρεσκάδα που περιέχεται σε κάθε σταφύλι.
Κατά την άφιξη στο οινοποιείο, τα σταφύλια συμπιέζονται αργά και στη συνέχεια τοποθετούνται σε δεξαμενή για 24 ώρες. Η αλκοολική και μηλογαλακτική ζύμωση γίνεται σε δρύινα βαρέλια. Στον Benoit αρέσει να ωριμάζει όλα τα κρασιά του σε δρύινα βαρέλια για 12 μήνες. Μετά άλλους 6 μήνες σε δεξαμενή. Τίποτα δεν προστίθεται στο κρασί. Τις περισσότερες φορές, δεν υπάρχει φιλτράρισμα – κάτι που είναι αρκετά σπάνιο για ένα λευκό κρασί.
Ο Benoit είναι αυτή τη στιγμή, μαζί με τον αδερφό του Arnaud, είναι οι καλύτεροι οινοποιοί λευκού κρασιού στην περιοχή. Και οι δύο ορίζουν αυτό που είναι δυνατόν να φανταστεί κανείς όσον αφορά την αγνότητα, την ακρίβεια και την έκφραση του terroir. Τα κρασιά του Benoit επιτυγχάνουν ισορροπία δύναμης, πλούσιο φρούτο, λαμπερή, λαχταριστή οξύτητα, διάρκεια, μήκος, πολυπλοκότητα, καθαρότητα και ικανότητα παλαίωσης.